vineri, 18 august 2017

Viena - amenda pentru parcare
Cum sa (nu) faci plata unei amenzi pentru parcare în Viena.
1. E util să nu te bazezi pe localnicul cunoscător care îți indică un loc bun de parcare. Ignoră la fel ca la minunata indicație a pasagerului "Liber dreapta" și uită-te singur unde lași mașina.
2. Plata se poate face la orice oficiu poștal, dar pe lângă cei 36 de euro vei mai plăti un comision de 5,5 euro.
3. Dacă nu vrei să plătești comisionul la poștă mergi la bancă.
- dacă e o bancă mai micuță clădire format de container cu geamuri mari de sticlă nu trebuie să te agiți la ușă ca să declanșezi senzorul pentru uși glisante: e util să introduci orice card in fanta specială de la îndemână de la intrare și se deschide.
- dacă intri și constați că nu e nici un angajat ci doar automate bancare să știi că acestea nu pot face operațiunile de plată a amenzii. Cel puțin automatele ERSTE Bank nu au rezolvat chestiunea cu cardul meu BCR
- dacă incerci să intri pe site-ul trecut pe amendă și dorești să faci o plată online vei putea citi doar generoase informații turistice, fără legătură cu amenda
- dacă te grăbești să te intorci de la activitățile tale de concediu până la ora 17 (cand crezi că se închide banca unde sunt și angajați), eroare: programul agenției cu publicul este 9 - 15.
- Dacă te întorci în ziua următoare vei putea primi de la angajata amabilă de la ghișeu informația că plata cu cash se face cu un comision de 5,5 euro, așa ca să te simți minunat și în ultima zi de concediu.
Love Austria!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu