joi, 26 iulie 2012

ah, referendumul!

vom vedea o noua izbândă a lui Băsescu, pe o prezentare la vot de sub 47% (scor categoric, adică, sub marja de manevră de 3% care se poate întoarce prin "efortul" unuia dintre combatanți.)

Și asta pentru un motiv extrem de simplu - acum votul nu mai e secret. Care merge la vot e catalogat la ieșirea din casă, va ști toata scara blocului sau toată ulița satului cu cine a votat, urmând ca mult timp de-acum înainte să i se poată reproșa: "vezi, din cauza ta o ducem noi așa și pe dincolo...".

Toți din jurul meu (mama , tata, soție, soră, prietenii cu care am băut bere aseară,...) nu se vor duce la vot. Fiecare și-a construit o justificare solidă sieși ("Vrei să vină Voiculescu?"/tata, "Sunt scârbită de toți"/nevasta, "Au atentat la valorile democrației"/sora, "Duminică am o grămadă de treabă de făcut..."/prietenul, și tot așa). Vom sta toți, în plm, la televizor, să vedem cum ne fac alții decorurile și scenariul, cu înțelepciunea animalului de povară care nu îndrăznește să ridice privirea la stăpân.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu