marți, 6 mai 2014

europarlamentarele 2014?

Motto:
Un iepure alerga grăbit prin pădure. La un moment dat, trece pe lângă o broască țestoasă care de-abia se târâia și mormăia ceva nedeslușit. Curios, iepurele se întoarce din drum și o întreabă: "Ce tot zici acolo?" Broasca obosită răspunde: "Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că merg încet." Iepurele, nedumerit o chestionează: "Cum adică să-i mulțumești că mergi încet?! Înțeleg să-i mulțumești lui Dumnezeu că ești vie, că ai ce mânca... Dar să-i mulțumești că mergi încet, nu pricep!" Broasca, sfătoasă, i se mărturisește: "Dragă, îi mulțumesc că merg încet pentru că știu că merg într-o direcție greșită..."
Valentin Nicolau


EURO-PARLAMENTARELE? joc cu opțiunile 'lose'-'lose'!

              să mergi sau să nu mergi la vot,

 De ce SĂ ? 
-pentru că ești european și să arăți că-ți pasă de Bruxelles.
-e dreptul tău;
-uite-așa = pentru că partidele au vrut ca tu să nu participi. Strategia de campanie a fost să își mobilizeze soldații, iar ceilalți să stea acasă, să nu le strice ploile.Se vede asta din numele puse pe liste - nesemnificative (de ce nu apare Bogdan Aurescu, de exemplu, care a obținut la Haga resursele petroliere din Marea Neagră, <date apoi de Tăriceanu către Sterling?>);  se vede din mesaje: sunt scoase în față fețe care nu sunt din acest film cu Parlamentul European (ce caută pe afișe Ponta, Iohannis, Udrea? ). E doar o afacere de partid, o șmecherie  la care sunt complici deși se înjură în gura mare. Se optimizează găleata de alegeri: nu se mai risipește pe un electorat incert, cadourile merg 'la sigur'. Partidele au confiscat aceste alegeri ca să-și facă tuning pentru la toamnă, iar niște servicii recensământul. Partidele ne (s)pun să stăm acasă. Și ăsta poate fi un prilej de nesupunere,

 De ce SĂ NU ?
-ca prin ne-prezentare să le transmiți că sunt ne-reprezentativi? nu cred,
-nu avem ce alege: PDL (pentru modul cum au condus cu Boc-Băsescu),  PSD (Ponta - autorul principal al confiscării prin polarizarea pe conflictul artificial creat cu Băsescu), PNL(cu reacții uneori corecte, dar întotdeauna prea târzii pentru a fi eficiente), PPDD (mai există?), PMP (tot Boc-Băsescu). Alții? Morți de mult sau nenăscuți.
 -nici Europei nu-i prea pasă. UE confuză (vezi Ucraina), iar pentru noi cu o rețetă care nu e chiar cea mai în interesul nostru (ex. Baroso). Se mimează un joc democratic și o competiție de idei dintre care să alegi. Doar că la mine nu a ajuns nici o idee.

 PĂI, 
de data asta, ca și data trecută, pas.

(Varianta cu mers și pus ștampila pe margine îmi pare prea de fiță)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu